Na ognisku zagotowałem wodę na herbatkę z błyskoporka i zabrałem się za placuszki. Przepis jest taki sam jak na placuszki z pokrzywy z tym wyjątkiem, że zamiast soli dodajemy cukier. Do ciasta dodałem drobno pokrojone liście żywokostu ale można użyć innych roślin, najlepiej o łagodnym smaku Naturalny smak roślin będzie prawie niewyczuwalny, dominowała będzie słodycz ciasta.
niedziela, 15 kwietnia 2012
Placuszki z żywokostem na słodko
Na ognisku zagotowałem wodę na herbatkę z błyskoporka i zabrałem się za placuszki. Przepis jest taki sam jak na placuszki z pokrzywy z tym wyjątkiem, że zamiast soli dodajemy cukier. Do ciasta dodałem drobno pokrojone liście żywokostu ale można użyć innych roślin, najlepiej o łagodnym smaku Naturalny smak roślin będzie prawie niewyczuwalny, dominowała będzie słodycz ciasta.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nie zlokalizowałem tej rośliny nigdzie... Jeszcze. Co to za roślina w tle na pierwszym zdjęciu?
OdpowiedzUsuńMarzanka wonna - inna nazwa Przytulia wonna
OdpowiedzUsuń